Over Pakhuis Zondag

De pakhuizen Zondag tot en met Zaterdag aan de Zeeburgerkade zijn, naast het Lloyd Hotel en een aantal voormalige loodsen, de enige monumentale gebouwen daterend uit de negentiende eeuw in het moderne en populaire Oostelijk Havengebied in Amsterdam – Oost. Pakhuis Zondag was een theepakhuis uit 1898 en is in 1990 door architect Pieter Weeda tot moderne appartementen verbouwd met behoud van monumentale uitstraling. De hoofdingang is gelegen aan de Entrepothaven.

Verrassende indeling

In het vrijstaande voormalige pakhuis zijn de 60 appartementen gebouwd op 6 woonlagen rondom een groot en licht atrium, de fraaie gemeenschappelijke binnenplaats. De 10 appartementen op de 1e woonlaag grenzen direct aan deze binnenplaats. Alle apartementen zijn voorzien van hoge plafonds en een of twee erkers op het noorden of het zuiden, die zorgen voor veel lichtinval. De appartementen zijn rustig gelegen en goed geïsoleerd. Het gebouw is voorzien van een lift en een video-intercom. Het gebouw is aangesloten op het glasvezel netwerk, wat supersnel internet mogelijk maakt. De entree van het Pakhuis is sinds 2011 voorzien van een modern beveiligingssysteem en van automatische deuren.

Ruime parkeermogelijkheden

Op de begane grond is een ruime parkeergarage gesitueerd met 36 ruime parkeerplaatsen en een zestal fietsenbergingen (met bergkasten voor alle bewoners). De hoofdingang is gelegen aan de Entrepothaven, hetgeen de mogelijkheid biedt om uw eigen bootje voor de deur aan te meren. Op de parkeerplaatsen op de Zeeburgerkade, schuin voor het Pakhuis, is meestal voldoende plaats. Binnen een straal van 50 meter zijn in de omgeving ruim voldoende alternatieve parkeerplaatsen voorhanden. Voor de vereiste parkeervergunning bestaat geen wachtlijst.

Levendige ligging

Pakhuis Zondag is rustig gelegen in het Oostelijk Havengebied, een unieke woonwijk met een stedelijk karakter in een waterrijke omgeving. Het gebied direct rondom het gebouw is kindvriendelijk en met veel groen voorzieningen ingericht. Alle denkbare voorzieningen zoals winkelcentrum Brazili├ź, scholen, kinderopvang, zijn binnen handbereik. Aan de zuidkant grenst de wijk aan de Indische Buurt, een gebied dat sterk in opkomst is met o.a. culturele en horeca voorzieningen.

Uitstekende verbindingen

U fietst binnen 10 minuten naar bijvoorbeeld het Centraal Station of de binnenstad. Openbaar vervoersvoorzieningen zijn binnen handbereik. De bushalte van de lijnen 22 en 65 ligt op 2 minuten lopen. Met bus 22 bent u in ruim 10 minuten in de binnenstad (of de andere kant op, bij station Muiderpoort). Met bus 65 gaat u snel via station Amstel naar station Zuid. Met tramlijn 26 bent u in korte tijd in het centrum, of de andere kant op in IJburg. Lijn 10 brengt u in slechts 7 minuten naar het Leidse Plein. Met de auto bent u binnen een paar minuten op de ringweg A10.

Beheer in goede handen

Pakhuis Zondag wordt beheerd door een actieve en gezonde Vereniging van Eigenaren. Het onderhoud is goed op orde en wordt uitgevoerd op basis van een meerjarenonderhoudsplan. Uit eigen middelen is in 2011 de entree ingrijpend vernieuwd. De erfpacht is afgekocht tot 31 maart 2040. De VVE wordt ondersteund door VVE Beheer Amsterdam. Uit onderzoek door stichting Energiesprong Amsterdam (januari 2014) gebleken dat de appartementen gemiddeld op niveau Energielabel B zitten.